Έλληνες είμαστε κι εμείς, Βυζαντινοί, λησμονημένοι, αφού, δια της βίας μας τούρκεψεν ο μπόγιας της Ασίας


Γιάννης Υφαντής

1. ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επέτρεπε σ’ έναν θρησκευτικό ηγέτη του Ισλάμ να επισκεφτεί τη Θράκη, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, δεν θα ήταν λάθος. Επιτρέποντας όμως σ’ έναν πολιτικό ηγέτη, τον Ερντογάν, να πηγαίνει εκεί για να κάνει φιέστες και να πει τα προπαγανδιστικά του ψέματα, είναι σάμπως ν’ αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι επισκεπτόμενος τη Θράκη, επισκέπτεται Τούρκους συμπατριώτες του.

2. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα πρέπει να διαβάσει το βιβλίο του Βούλγαρου συγγραφέα Άντον Ντόντσεφ, «Ο Μανόλ με τα εκατό αδέρφια», βασισμένο σε δύο χρονικά (το ένα ενός Αγιορείτη και το άλλο ενός Βενετσιάνου). Στο οποίο βιβλίο εξιστορείται ο βίαιος εξισλαμισμός των Θρακών. Με το «βίαιος» δεν εννοούμε μιαν απειλή, αλλ’ ότι οι αρχηγοί των αρνουμένων και ο μισός πληθυσμός γνώρισε μαρτυρικούς θανάτους:

3. ΕΓΔΑΡΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, κρέμασαν ανάποδα πάνω από φωτιά, έκοψαν γλώσσες και μύτες, τύφλωσαν με πυρωμένα σίδερα, έκοψαν όρχεις και φαλλούς, βίασαν κοριτσάκια κι αγοράκια, μικρούς και μεγάλους, ακρωτηρίασαν, αποκεφάλισαν, και υποχρέωσαν όσους απέμειναν να γκρεμίσουν οι ίδιοι τους ναούς και τα μοναστήρια τους…Ύστερα δε υποχρέωσαν τους άρρενες να μπουν στη σειρά και να υποστούν το διεθνώς αναγνωρισμένο ως ιερό, έγκλημα της περιτομής…

4. ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ο Ερντογάν το βιβλίο αυτό, όχι για να μάθει την αλήθεια που την ξέρει, αλλά για να ξέρουμε κι εμείς ότι τη διάβασε και την ξέρει.

5. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ το Ελληνικό Κράτος να μοιράσει το βιβλίο αυτό στους Θρακιώτες, σε όλα τα σχολεία, σε όλες τις βιβλιοθήκες, ώστε να μάθουν οι Θρακιώτες Μουσουλμάνοι, ότι αυτοί που τους κάνουν τον προστάτη, είτε ως θρησκευτικοί είτε ως πολιτικοί ηγέτες, είναι τα παιδιά εκείνων που έγδαραν ζωντανούς τους προγόνους των, για να τους επιβάλουν αυτό που σήμερα θεωρούν πατρογονική τους θρησκεία και γλώσσα.

6. ΤΕΛΟΣ η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν έπρεπε να δεχτεί επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν, πριν αυτός δηλώσει δημοσίως ότι σταματά τις εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις στο Αιγαίο. Γιατί το Αιγαίο ανήκει μεν στα ψάρια του, αλλά και σ’ εκείνους που το κατοικούν επί χιλιάδες χρόνια και το πότισαν με ποταμούς αίματος για να συνεχίσουν να το κατοικούν. Κι ακόμη να μην δεχτεί επισήμως, αυτόν που θεωρεί κατόρθωμα τον βιασμό της Κύπρου είτε κάθε 29η Μαΐου γιορτάζει με γελοίες αναπαραστάσεις και πανηγυρισμούς την κατάκτηση της Πόλης. Τα έθνη που άφησαν πίσω τους την βαρβαρότητα, γιορτάζουν τους απελευθερωτικούς πολέμους των, κι όχι τις σφαγές και τους βιασμούς των κατακτημένων που αντιστάθηκαν έως θανάτου.
.
ΥΓ: Το παρακάτω ποίημα γράφτηκε το 1997 και περιέχεται στο βιβλίο ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ (Μάσκες του Τίποτε), Ίκαρος 2013:

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΙ ΕΣΥ

Είπεν η Τούρκισσα που βρέθηκε στην Κρήτη
σ’ ένα χωριό κοντά στον Ψηλορείτη
βλέποντας ντολμαδάκια: «Τουρκικό
ξέρετε είν’ αυτό το φαγητό».
Κι ο Κρητικός τής είπε ελληνόφωνα
συγκρατημένα σοβαρά και χαμηλόφωνα:
«Σύμπλεγμα είναι του σφετεριστή
να βλέπει σα δικό του κάθε τι.
Πηγαίνετε στης Μνήμης τα αρχεία
να μάθετεν ολίγην ιστορία.
Πού είχατε εσείς τα αμπελόφυλλα;
Πού βρήκατε στη στέπα κληματόφυλλα
για να τυλίξετε εκεί σα να ’ναι δόλωμα
το φαγητό που τ’ ονομάζουμε ντολμά;
Τουλάχιστον ας έλεγες κι εσύ
είμαστε Έλληνες κι εμείς, Βυζαντινοί,
λησμονημένοι, αφού, δια της βίας
μας τούρκεψεν ο μπόγιας της Ασίας».

Γ. ΥΦΑΝΤΗΣ (http://www.yfantis.gr)

___________________________

Κάτω, το νόμισμα του Βυζαντίου (πόλη της Ν.Α. Θράκης που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ.), απ’ όπου προέρχεται το μισοφέγγαρο με το άστρο που έχουν πάνω τους οι ισλαμικές σημαίες:

_________________

https://wp.me/p8civZ-Qa

One thought on “Έλληνες είμαστε κι εμείς, Βυζαντινοί, λησμονημένοι, αφού, δια της βίας μας τούρκεψεν ο μπόγιας της Ασίας”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s