Ο κύβος ερρίφθη: Η Βρετανία ενεργοποιεί το άρθρο 50 και αποχαιρετά την Ε.Ε.Ο κύβος ερρίφθη. Η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βάζει στα θεμέλια της μία νάρκη έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί και να διαλύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με την αρχή να γίνεται πιθανότατα από τη ζώνη του ευρώ. Ήδη, οι τέσσερις χώρες που συνεδρίασαν στις Βερσαλλίες αποφάσισαν Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων», κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει.

Τη διάλυση της Ευρωζώνης ίσως να επιταχύνει η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. κι αυτό γιατί αφενός θα προκαλέσει οικονομική επιβάρυνση στις άλλες χώρες, αφετέρου γιατί όσοι έσπευσαν να προβλέψουν πώς με το Brexit θα καταρρεύσει η λίρα ή οι ζημιές θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα οφέλη για την Γηραιά Αλβιώνα έπεσαν έξω.

Αντί επιχειρήσεις να φεύγουν μάλλον θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία και αυτό γιατί η χώρα θα υιοθετήσει άλλους κανονισμούς στη φορολογική βάση των επιχειρήσεων. Θα έχει επίσης η Βρετανία τη στήριξη των ΗΠΑ, αφού με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τις εμπορικές σχέσεις και τους οικονομικούς τους δεσμούς.

Σήμερα, στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας πραγματοποιείται συζήτηση και αμέσως μετά ψηφοφορία για την τροπολογία στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τους Ευρωπαίους μετανάστες. Αν η έκβαση είναι αυτή στην οποία ποντάρει η Τερέζα Μέι, να περάσει το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή δίχως διορθώσεις, η επιστολή για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 που οδηγεί τη Βρετανία στην έξοδο, θα σταλεί από την πρωθυπουργό αμέσως μετά.

Ωστόσο, τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων έχουν καταστήσει σαφές στην Βρετανίδα πρωθυπουργό πώς αν επιμείνει στη σκληρή γραμμή θα πρέπει να είναι και προετοιμασμένη, με επεξεργασμένο σχέδιο Β, για παν ενδεχόμενο ώστε να μη βρεθεί η Βρετανία, ανοχύρωτη σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και με την Βρετανία αποφασισμένη να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ορισμένες να ανήκουν και σε αυτές που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο των Βερσαλλιών μετρούν τις ζημιές τους.

ΠΗΓΗ

__________
http://wp.me/p8civZ-pL

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s