ΣΑΝ ΧΤΕΣ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΝ ΠΑΝΤΑ !!!


Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ … ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ !!!


makiaveli-treis-dianoies
Σε ένα χωριό της Ευρυτανίας οι παλιοί διηγούνται μία ιστορία που εγώ την έμαθα από την μητέρα μου που την έλεγαν στο χωριό της, η οποία λέει το εξής:
κάποτε ο θεός μάζεψε τους ανθρώπους σε μια μεγάλη αλάνα να τους βάλει μυαλό στο κεφάλι! εκεί στην αλάνα ήταν χιλιάδες κόσμος από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, στην μέση ήταν ο θεός και είχε και τους αγγέλους για βοήθεια, ώστε να κάνει σωστό καταμερισμό του μυαλού το οποίο το είχε σε ένα τεράστιο καζάνι!

έβαλε λοιπόν όλους σε μια σειρά και έπαιρνε με μία κουτάλα και έβαζε στο κεφάλι του καθενός. πέρασαν αρκετοί και αυτός έβαζε, ξαφνικά κοιτάζει το καζάνι ότι έφτασε στην μέση γυρνάει το βλέμμα του και είδε πάρα πολύ κόσμο να περιμένει για μυαλό, τι να κάνει τι να κάνει για να φτάσει το μυαλό λέει στον έναν άγγελο φέρε μου κολοκύθι και βάλε μου να γεμίσει το καζάνι ώστε να φτάσει για όλους, έδωσε λοιπόν εντολή στους αγγέλους του να ανακατέψουν καλά το κολοκύθι με το μυαλό ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Και έπειτα συνέχισε το έργο του μοιράζοντας μυαλό (ανάμικτο πλέον), έβαζε, έβαζε, έβαζε σε πολλά κεφάλια και πέρναγε ο κόσμος και συνέχιζε το έργο του, κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι το καζάνι άδειασε από το μείγμα μυαλού – κολοκυθιού, κόσμος ήταν πάρα πολύς ακόμη, και στενοχωρημένος έκατσε και σκέφτηκε τι να κάνει ώστε να μην φύγουν με άδειο κεφάλι, έτσι σκέφτηκε τότε να βάλει όλο κολοκύθι μιας και δεν είχε άλλες επιλογές έτσι έδωσε εντολή να γεμίσουν το καζάνι μόνο με κολοκύθι και άρχισε να μοιράζει στα κεφάλια! όταν τέλειωσε έμεινα όλοι ευχαριστημένοι!

Οι δε πρώτοι γιατί έγιναν πανέξυπνοι και κυριάρχησαν τον κόσμο, οι δε δεύτεροι γιατί και αυτοί με έστω και λίγο μυαλό έγιναν και αυτοί υπάλληλοι έστω και δεύτερης κατηγορίας αλλά ζούσαν ωραία και οι τρίτοι και αυτοί ευχαριστημένοι και χαρούμενοι αν και δούλοι στους άλλους δύο γιατί δεν είχαν το μυαλό να δουν και να καταλάβουν την εκμετάλλευση και την δυστυχία τους!

Ελένη Βνάτσιου

__________
http://wp.me/p8civZ-mq

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s