Οι λωτοφάγοι Ελληνες των μνημονίων


Σήμερα Προ-Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα σας μιλήσω για ένα Μύθο. Τη διαχείριση των Λωτοφάγων.

untitled1512625626.jpg

Οι Λωτοφάφοι, σύμφωνα με τον Όμηρο («Οδύσσεια» ραψωδία Ι στιχ. 92-105), όταν έτρωγαν το νοστιμότατο Λωτό, ξέχναγαν το παρελθόν τους. Φαίνεται ότι ο μύθος ταίριαξε απόλυτα με το χωροχρόνο και το DNA των κατοίκων της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο το ελληνικό πολιτικό σύστημα βασίζει, διαχρονικά, τη λειτουργία και τη συνέχισή του στην εναλλαγή της εξουσίας, στους «Λωτοφάφους «-ψηφοφόρους, που το πολτικό τους κριτήριο, τα πολιτικά τους κίνητρα και τελικά η ψήφος τους έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνάνε πολύ εύκολα. Οι λόγοι πολλοί:

1. η ελληνική κοινωνία δε βίωσε το διαφωτισμό
2. το ελληνικό κράτος είναι ένα τεχνητό κράτος-προτεκτοράτο
3. την έλλειψη πραγματικής παιδείας
και πολλούς πολλούς άλλους…

Ένας από τους πιο σημαντικούς, όμως, είναι ότι μεταπολιτευτικά η κοινωνία αναπτύχθηκε με πρωτοφανείς ρυθμούς μιας επίπλαστης ευμάρειας, ιδιαίτερα από το 1981 και μετά, γεγονός που αδυνάτισε το κύταρό της και μετέτρεψε τους Λωτοφάγους-πολίτες σε ένα σώμα ψηφοφόρων-πελατών, με μοναδικές απαιτήσεις μια θέση στο Δημόσιο, την όσο το δυνατόν πιο πρόωρη συνταξιοδότηση και τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας προσωπικής παραοικονομίας, τμήμα της γενικευμένης πρακτικής. Παράγοντες που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας κοινωνίας συνενοχής στη λαμογιά και την ατιμωρισία. Με ταυτόχρονη απεμπόλιση αξιών όπως η αριστεία, ο κόπος, ο μόχθος. Αξίες που είναι προαπαιτούμενες για την πραγματική πρόοδο κι ευημερία μιας υγιούς κοινωνίας.

Το πολιτικό σύστημα, λοιπόν, διαχειριζόμενο τους Λωτοφάγους-πολίτες, λανσάρει και ξαναλανσάρει τις ίδιες και τις ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια και τα ίδια «οράματα», τους ίδιους και τους ίδιους μύθους, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Χωρίς κανένα ουσιαστικό κόστος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να διαιωνίζει την εναλλαγή της εξουσίας από τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς -και τους συν αυτώ- χωρίς να χρειάζεται να ανανεωθεί πραγματικά, αυτοκαθαρώμενο κι επαναπροσδιορίζοντας πολιτικές, στόχους, «οράματα».

Έτσι οι Λωτοφάγοί βρέθηκαν μια μέρα αποκλεισμένοι στον κλοιό των Μνημονίων. Αν δεν καταλάβουν ότι επιβάλεται οι ίδιοι να κόψουν τη συνήθεια της κατανάλωσης αλόγιστων ποσοτήτων Λωτών, θα βρεθούν σύντομα εγκλωβισμένοι σε πολύ χειρότερες καταστάσεις…

 Κατά καιρούς έχουν και αναλαμπές οι Έλληνες πολιτικοί , αφού τρώνε τον αγλέορα , και είναι χορτάτοι μέχρι σκασμού , έχουν επιπλέον ανθρωπιά , έχουν πολύ ευαισθησία για το πώς τρέφονται τα παιδιά μας , αρκετή στοργή για να τα προστατεύσουν πχ Το 2011 που η χώρα ήταν σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ και ήδη διανύαμε το 1ο μνημόνιο αποφάσισαν να ψηφίσουν ειδικό τρομακτικού περιεχομένου νομοσχέδιο ώστε ο κάθε ανώμαλος σχιζοφρενής , τρομοκράτης παιδόφιλος να έχει ΑΣΥΛΟ όταν, κακοποιεί σεξουαλικά μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ παιδιά και βρέφη , το ψήφισαν , σύσσωμη η βουλή των Ελλήνων (;;;) αλλά κανένας από τους καταδιωκόμενους πολίτες δεν είχε ενδιαφερθεί να μάθει τον λόγο , που όταν θα του κακοποιούν σεξουαλικά μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ το παιδί του και θα του καταστρέφουν τα άντερα οι τρομοκράτες – παιδεραστές , θα έχουν πλήρη κάλυψη από το Ελληνικό πολιτικό σώμα , αφού οι εγκληματίες παιδόφιλοι θα δικαιούνται ΑΣΥΛΟ μετά το έγκλημα που θα έχουν διαπράξει

Συμπέρασμα , αξίζουμε τέτοια τύχη …..;;;;;;;;;;;;;;; Αν ΔΕΝ αντιδράνε οι πολίτες όταν θα τους κακοποιούν σεξοαυλικά μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ τα παιδιά τους …….Γιατί να αντιδράσουν σε οτιδήποτε άλλο ……;;;Έτσι ρωτάω γιατί έχω μεγάλη απορία …..;;;;;;;;;;; Ας απαντήση κάποιος νορμάλ άνθρωπος, πολίτης που τον καταδιώκουν με χιλιάδες τρομακτικά νομοθετήματα βγαλμένα από την ΚΟΛΑΣΗ, που τα επιβάλουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και μένει απαθής ….!!!!!!!

Tassos Tsiplakos

Advertisements

One thought on “Οι λωτοφάγοι Ελληνες των μνημονίων”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s