Είναι οικονομολόγοι, είναι Ηλίθιοι ή είναι Όργανα της Νέας Τάξης των Πραγμάτων


New Order

Ακούω τόσα χρόνια από ηλίθιους οικονομολόγους ότι η οικονομία χρειάζεται ξένες επενδύσεις.

1. Τους αποκαλώ ηλίθιους διότι δεν τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους ότι οι ξένες επενδύσεις είναι επωφελείς και σε ποια περίπτωση.

2. Ξένες επενδύσεις γίνονται συνήθως τους περιόδους:
α) Όταν υπάρχει οικονομική κρίση και τα ακίνητα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές = Αποκτούν τις περιουσίες των κατοίκων της χώρας εντελώς υποτιμημένα !

β) Όταν κλείνουν οι βιομηχανίες και υπάρχει ανάγκη για καταναλωτικά προϊόντα με αποτέλεσμα να έχουμε εισαγωγές προϊόντων και εξαγωγές συναλλάγματος = Εισαγωγές αυτές κλείνουν ακόμα και τις μικρές βιομηχανίες, και ταυτοχρόνως αυξάνουν το έλλειμμα στις συναλλαγές, και στην πτώση του εθνικού νομίσματος αυξάνουν τον πληθωρισμό και την υποτίμηση του νομίσματος, ή στην περίπτωση του ευρώ π.χ όπως είμαστε την ανάγκη νέου δανεισμού συναλλάγματος, καθώς το Έλλειμμα προκύπτει από την διαφορά Εξαγωγών Εισαγωγών, όταν δηλαδή έχουμε μεγαλύτερες Εισαγωγές και λιγότερες Εξαγωγές η διαφορά μεταξύ των δυο συναλλαγών είναι το έλλειμμα. Οι μόνοι που επωφελούνται από αυτήν την διαδικασία είναι οι επενδυτές και οι μόνοι χαμένοι είναι η αγορά της χώρας.

γ) Όταν υπάρχει φθηνό εργατικό δυναμικό, μόνον τότε γίνονται επενδύσεις στην παραγωγή, ουσιαστικά απαιτείται δουλοποίηση μιας χώρας π.χ Κίνα όπου υπάρχουν από τα 1,5 δις πληθυσμό 1 δις που εργάζονται για 100 $ τον μήνα, έτσι γίνονται επενδύσεις στην παραγωγή.

3. Οι επενδύσεις γίνονται επωφελείς στην κοινωνία στις 3 περιπτώσεις.

α) Όταν υπάρχει χαμηλή φορολογία και επενδυτές εισάγουν τα κέρδη τους σε συνάλλαγμα για να ωφεληθούν από την φορολογία.

β) Εξειδίκευση προσωπικού μέσω ειδικών σχολών, ευνοϊκή σταθερή φορολογία και κίνητρα σε επενδύσεις που έχουν να κάνουν με παραγωγική διαδικασία και ΟΧΙ εμπορία.
Διότι το κράτος και η κοινωνία ωφελούνται όταν μια επένδυση αποσκοπεί την παραγωγή προϊόντων με σκοπό τις εξαγωγές και ΟΧΙ αγορά ακίνητης περιουσίας ή εμπορία και εισαγωγές.
Αγορά ακίνητης περιουσίας και εμπορία καθιστούν την κοινωνία όμηροι των ξένων επενδυτών, στην πρώτη περίπτωση οι ξένοι επενδυτές αναμένουν αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας για να πωλήσουν ή να αξιοποιήσουν τα ακίνητα τους εξάγοντας τελικός πολλαπλάσιο συνάλλαγμα απ ότι εισήγαγαν, και στην περίπτωση εμπορίας απλά καταστρέφουν την εγχώρια βιομηχανία πλήρως !
4. Στην περίπτωση της Ελλάδος δεν υπάρχει ανάγκη ξένων επενδύσεων καθώς οι Έλληνες έχουν τεράστια κεφάλαια στις τράπεζες της Ελβετίας και γενικά σε ξένες τράπεζες.
Χρειάζεται άμεση μείωση της φορολογία και κατάργηση του πόθεν έσχες για να έρθουν τα κεφάλαια να νομιμοποιηθούν και να αλλάξουν από την μια στην άλλη μέρα τα όποια οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Αλλά Νέα Τάξις των Πραγμάτων θέλει ξένα κεφάλαια φυσικά τα οποία κανείς δεν έχει ελέγξει από που προέρχονται, από ναρκωτικά πώληση όπλων πορνεία κ.λπ
Ενώ τους ενδιαφέρει να ελέγξουν μόνον τα Ελληνικά κεφάλαια.
Εδώ θα δώσω και έναν δεύτερο χαρακτηρισμό στους οικονομολόγους, διότι ή είναι Ηλίθιοι ή είναι Όργανα της Νέας Τάξης των Πραγμάτων.

Βλαδίμηρος Τσαμουρλίδης

________________________
http://wp.me/p8civZ-5Z

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s